Fredagsmiddag

Igår hade vi alla kusinerna på middag. Då åt vi god kycklinggryta, kycklingen låg i marinad sen dagen innan. Marinaden bestod av olja, soja, vitlök, ingefära, oystersås och sweetchili. Sen in i ugnen och slutligen på med grädde. Mums! Serverades med blomkålsris och en smarrig sallad. 

Till efterrätt blev det vaniljpannacotta med en hallonspegel. Allt gjort på sukrin så förutom sweetchilin så var det en godkänd middag! 





Att leva med diabetes

Hittade denna intressanta lilla film via diabetestypettlchf.blogg.se. En bra och informativ bild som jag tycker stämmer överens med verkligenheten! Både som diabetiker och som mamma åt en diabetiker.
 
 
 
En sak som jag reflekterat över de senaste åren är att jag aldrig skämts över min diabetes, nästan tvärtom. När jag som liten tog spruta offentligt nästan tittade jag mig runt omkring för att se hur många som såg mig. Och jag gömmer mig inte direkt idag när jag ska kolla blodsockret. Pumpen hänger dessutom väl synlig... ;) 
 

Bästa brödet!

Det här med glutenfritt lågkolhydratbröd är alltid lika intressant, det finns så många underbart goda recept som nästan alla dessutom är enkla att göra. Jag har alltid älskat valnötsbröd men alltid irriterat mig över att det är så lite valnötter i. Tills jag hittade detta underbara bröd, med massor av valnötter, inget vetemjöl och som är så enkelt att baka!


Ingredienser:
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
1 dl hackade valnötter
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg


Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt med en slickepott (eller använd en bit plastfolie och brödkavel).
Grädda i 225 grader i 8 min.
Låt svalna och skär i lämpliga bitar.
Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.

Så gott! Ska passa på att göra ett nu tror jag, perfekt att avsluta en 16-timmarsfasta med. Kokt ägg får det bli på! Mums!

Recept och bild från www.lchfrecept.com

Tjo i skogen!

Det var ju ett BRA tag sedan man brydde sig om denna lilla blogg, kanske ska ta tag i den igen, som ett bra ställe att avreagera sig på, spara bra recept, skriva för minnet! 

Jag lever på, bråkar fortfarande (dock mindre och mindre för varje år) med stökiga blodsocker, äter en liberal form av lchf, försöker förstå mig på sonens blodsocker, jämför och funderar

Har kommit till insikt att vissa träningsformer inte är för mig. Eller rättare sagt för mitt blodsocker, jag älskar denna träning men får helt enkelt låta bli, löpturer får bli promenader med intervaller och olika typer av boxning eller liknande får bytas mot styrketräning, 
tristare men fungerar bättre. 

Jag krånglar fortfarande mycket på morgonen och förmiddagen. Trots extremt kolhydratfattig frukost. 

Får fortsätta mina utvärderingar, tester och funderingar. Och uppdatera dem här, för min egen skull! 

RSS 2.0