Hur tänkte ni här??

Det har säkert inte undgått någon att Danmark har infört fettskatt. PÅ vettiga, bra varor!! WTF!!!!
Jag trodde att ALLA visste att olivolja är nyttigt, oavsett vilken diet man följer eller livsstil man har. Fett är livsnödvändigt och det är väl sjukt att man då ska betala mer för detta. Släng på en rejäl skattehöjning på mat onaturliga, farliga tillsatser istället!!

I övrigt, sorry för min frånvaro. Det blev visst övermäktigt med 65% jobb och 50% jobb och två små barn som sover DÅLIGT om nätterna. Kan även meddela att jag "missköter" min diabetes. Äter väl okej kost men är godissugen HELA tiden så det slinker garanterat ner lite för mycket snabba kolhydrater; plommon, lite lite knäckebröd på jobbet och choklad. Dessutom vet jag inte när jag kollade mitt blodsocker sist! Fy på mig, lovar bättring på alla plan!


Nu får det vara slut på misshandlen!

jag har misshandlat min egen kropp hela veckan. Ingen träning (har visserligen ridit två dagar men inte tillräckligt för att få kallas träning) men framförallt har jag ätit en massa som jag inte mår bra av. Bröd flera dagar i rad, godis, mer bröd, kladdkaka, chips... you name it!

Resultatet av detta är magont, gaser, graviduppsvälld mage, huvudvärk, trötthet, slöhet, extremt godissug men framförallt ännu mer svängande blodsocker. Ikväll avslutar jag denna frossarvecka med ett gott glas vin och hoppas kunna somna i tid och sova gott inatt.

Vetenskapens värld

Har precis kollat påprogrammet vetenskapens värd, efter ett tips av en vän.
Programmet handlar om Typ 2 diabetes och kost. Mycket intressant. Om vad sjukvården säger om diabeteskost. Om lchf. Se programmet här, inslaget kommer efter ca 30 minuter..

Fast när kursledaren och bloggaren Monique tipsar om att ta en sked bregott när man är sugen då undrar jag vilken planet hon föddes på? vem f-n tycker det är gott att äta bregott rakt av? Eller finns det verkligen folk som gör det? Hmm.. är sugen på något gott, jag tar en sked bregott.. mumma! nää...

detta är iaf vad jag tror på:

Var inte rädd för fett men man behöver kanske inte överdriva heller. Och glöm inte proteinet, det mättar massor!!!

jag tror läkarna är köpta av läkemedelsverket och vad vill de? Att vi ska bli friska och slippa medicinerna?? Knappast!!!

Det är sjukt att vi de senaste decennierna varit mer rädd för äkta fetter, både animaliska och vegetabiliska, än rädslan för alla läskiga tillsatser i lågfettlivsmedel...

Osammanhängande? ja, hade lågt blodsocker efter att ha ätit för mycket kolhydrater innan idag, snacka om berg och dal blodsocker... Inte ra att skriva blogginlägg när bs är lågt, ni får ha överseende med det helt enkelt...

HJÄLP!!

Av vad jag ALLTID fått lära mig så sänker motion blodsockret och hjälper till att hålla det stabilt, visst?!

I helgen fick jag verkligen nya erfarenheter. Jag sprang tjejmilen och 1,5-2 timmar innan jag skulle springa låg det på 15. Jag tog då ett par enheter och åt en del av ett äpple samt en ägg och baconmuffins (alltså utan kolhydrater)
Sedan blev det lite stressigt och VARMT så jag kollade tyvärr inte blodsockret närmre loppet, men jag mådde bra.

Sprang på i lagom tempo och kände mig pigg och fräch hela loppet, vid ca 7 kilometer erbjöds man dextrosol och jag valde att ta en bit. När jag sedan sprang i mål efter 70 minuters konstant löpning valde jag att äta den banan man fick efter målgången. Vi pausade i gröngräset en stund och när jag hämtat andan och fått lite ny ork i benen så gick vi bort mot bilen. Längs vägen låg en ICA  butik som vi handlade lite i. Nu började jag må lite dåligt och kollade mitt blodsocker som låg på 31!!!!! Jag pumpade i mig en del insulin och fattade absolut ingenting. Duschade och snyggade till mig för en tur på stan men i bilen på väg in började jag må fruktansvärt illa. Tillslut fick vi stanna bilen och jag fick sita ute i "friska" luften. Ringde sjukvårdsupplysningen och förklarade att jag mådde likadant som när jag höll på att hamna i koma för 10 år sedan och jag ombads ta mig till akuten.

Jag kunde på inga som helst sätt förstå hur jag skulle kunna åka bil dit, jag mådde sååå illa och kunde knappt gå 10 meter utan att det kändes som om jag skulle svimma och kräkas på en och samma gång. Och som jag frös sen..
Ringde ambulans som tyvärr skulle dröja eftersom det var mycket annat just ikväll... typiskt. Tvingade mig in i bilen och överlevde de hela 7 minuterna bort till Sankt Görans sjukhus.

Kollade blodsockret och det låg nu på 21 men jag mådde sjukt dåligt.
Fick komma in och ta prover och blev sen inlagd över natten. Och nu till det knasiga. De kopplade ur min pump och gav mig humalog med ca 2 timmars mellanrum. detta resulterade visserligen i ett sjunkande blodsocker men när det vid 3 tiden på natten låg på 10 ville sköterskan inte ge förrän senare. Halv sex vaknade jag och låg såklart högt igen (16) SUCK!!! Sen var det ett evigt väntande på läkaren som skulle vara så bra och det var sååå viktigt att jag skulle få träffa honom innan jag fick åka hem.

Strax innan jag äntligen fick träffa läkaren kopplade jag påmig pumpen trots att jag fått föreskrifter om att inte göra det förrän jag träffat läkaren. Läkaren var SJUKT otrevlig och undrade bara om jag kopplat på pumpen och vad mitt bs låg på då (6) han ville att jag skulle stanna minst 2 timmar för att bs inte skulle gå upp och då fick jag spel vilket slutade med att jag kunde åka när jag ville. det gav mig oerhört mycket att träffa honom... not!!

Någon som har erfarenhet av högt blodsocker efter fysisk aktivitet? Jag har tidigare upplevt det när jag sprungit på morgonen men inte så här mycket,...

Nu till nästa irritationemoment. Jag har tid hos min nya diabetesläkare den 15. PÅ förmiddagen. jag jobbar 7.30-13 och anser att jag inte ska behöva ta ledigt en hel dag för att åka till läkaren utan ville ha en tid på en eftermiddag. Fick ny tid. 29 november. 9.30. Suck,. LÄkaren har tydligen bara förmiddagstider. Jag blir så trött. jag vill träffa en läkare nu och då på eftermiddagen!!!! Grrr!

Körd

Min bästa vän kom hit med ett rör pringles, salt och vinägersmak och jag åt och åt och åt. Ett halvt rörsenare mår jag skit, men det är sååå värt det. Jag älskar salt och vinäger!!!!


Once you pop,you cant stop! Eller hur var det nu???

RSS 2.0