En favoriträtt
Ikväll bjöd jag mor min på en av mina absoluta favoriträtter
Lax med spenat och parmesan
Skiva lök och vitlök och stek i en stekpanna utan att det tar färg, jag använder olivolja då jag tycker det smakar bäst. Lägg i färska spenatblad (det behövs ganska mycket ) efter en stund häll på lite vitt vin och låt det putta ihop. Lägg detta i botten på en ugnsform, lägg önskat antal laxfiléer på, salta och peppra och slå på en skvätt grädde. Fyll på med riven parmesan och lite sesamfrön och in i ugnen. Längd och gradantal brukar variera från gång till gång, men ca 200 grader i kanske 15 minuter. Idag åt vi det med kokt broccoli. Fint värre!
Lax med spenat och parmesan
Skiva lök och vitlök och stek i en stekpanna utan att det tar färg, jag använder olivolja då jag tycker det smakar bäst. Lägg i färska spenatblad (det behövs ganska mycket ) efter en stund häll på lite vitt vin och låt det putta ihop. Lägg detta i botten på en ugnsform, lägg önskat antal laxfiléer på, salta och peppra och slå på en skvätt grädde. Fyll på med riven parmesan och lite sesamfrön och in i ugnen. Längd och gradantal brukar variera från gång till gång, men ca 200 grader i kanske 15 minuter. Idag åt vi det med kokt broccoli. Fint värre!
Kommentarer
Trackback