Bröd!!!

Jag står i detta nu och bloggar i doften av nybakat bröd. LCHF bröd blev det. Hoppas det smakar lika ljuvligt som det doftar!


FRUKOSTFRALLOR

Du behöver:

1,5 dl mald mandel

eller mandelmjöl

2 msk sesamfrön

2 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

2 ägg

1 dl crème fraîche

2 msk smält kokosfett

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk, bakpulver och salt i en ­bunke. Jag tillsatte även ett par matskedar solrosfrön och pumpakärnor. Tillsätt sedan ägg, crème fraîche och kokosfett och rör till en jämn smet. Låt degen svälla i cirka fem minuter.

2. Dela degen i 12 bitar och ­forma till små bullar. Lägg ­bullarna på bakplåtspapper eller på en välsmord plåt. ­Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter och låt svalna på ett galler.

 

Receptet är hämtat ifrån boken "LCHF för kvinnor" av Anna Hallén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0