Bröd!!!
Jag står i detta nu och bloggar i doften av nybakat bröd. LCHF bröd blev det. Hoppas det smakar lika ljuvligt som det doftar!
FRUKOSTFRALLOR
FRUKOSTFRALLOR
Du behöver:
1,5 dl mald mandel
eller mandelmjöl
2 msk sesamfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
1 dl crème fraîche
2 msk smält kokosfett
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke. Jag tillsatte även ett par matskedar solrosfrön och pumpakärnor. Tillsätt sedan ägg, crème fraîche och kokosfett och rör till en jämn smet. Låt degen svälla i cirka fem minuter.
2. Dela degen i 12 bitar och forma till små bullar. Lägg bullarna på bakplåtspapper eller på en välsmord plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter och låt svalna på ett galler.
Receptet är hämtat ifrån boken "LCHF för kvinnor" av Anna Hallén
Kommentarer
Trackback