Ägg och baconmuffins
Fick ett fantastiskt bra recept på ägg och baconmuffins av min vän Lina härrom dagen. Perfekta istället för "kvällsmackan" till fika, frukost eller precis när som helst när den lilla hungerna sätter in
Ägg och baconmuffins
2 paket bacon
10 ägg
1 dl grädde
2 dl ost
salt, peppar och andra kryddor
Knaperstek baconet. Vispa ihop äggen med grädden och rör i den rivna osten. Osten får gäran vara smakrik, jag använde allerums prästost. Lägg i baconet. Krydda med salt (var försiktig, mina blev lite för salta) sedan kryddade jag med en krydda som heter Milano pastakrydda med olika örter och annat smått och gott. Pizzakrydda kan nästan vara ett jämbördigt alternativ. Häll i muffinsformar, de i siolikon är ultimata men vanliga i papper duger med, blir ca 10-12 "muffins" beroende på hur mycket man häller i varje och hur stora formarna är.. Grädda sedan i ugnen, 175 grader i ca 20 minuter. Kontrollera att äggen stannat och att muffinsen fått fin färg...
Supergoda att äta kalla eller varma!
Ägg och baconmuffins
2 paket bacon
10 ägg
1 dl grädde
2 dl ost
salt, peppar och andra kryddor
Knaperstek baconet. Vispa ihop äggen med grädden och rör i den rivna osten. Osten får gäran vara smakrik, jag använde allerums prästost. Lägg i baconet. Krydda med salt (var försiktig, mina blev lite för salta) sedan kryddade jag med en krydda som heter Milano pastakrydda med olika örter och annat smått och gott. Pizzakrydda kan nästan vara ett jämbördigt alternativ. Häll i muffinsformar, de i siolikon är ultimata men vanliga i papper duger med, blir ca 10-12 "muffins" beroende på hur mycket man häller i varje och hur stora formarna är.. Grädda sedan i ugnen, 175 grader i ca 20 minuter. Kontrollera att äggen stannat och att muffinsen fått fin färg...
Supergoda att äta kalla eller varma!
Kommentarer
Trackback